Wednesday 20 January 2010

Viikko 3

On kyllä ollut omituinen viikko. Paljon teoriaa studiokuvauksesta ja se on loppujen lopuksi ollut todella mielenkiintoista! Syksyllä kun oli motivaatio hieman kateissa niin olen huomannut että se on palautunut loistavasti! Hyvät sille. Tänään oli luennolla jossa Taikista opettajaharjoittelussa (noinko se meni?) oleva tyttö kertoi yleisesti Taikista ja sinne hakemisesta, muutama yleispätevän neuvonkin antoi. Oli ehkä pitkään aikaan omalta kannalta mielenkiintoisin luento. :) Kiitos pitäjälle vain. Ei sillä että se tänne ilmestyisi.. hehe.


Kuten ehkä jo huomasitte niin tässä päivityksessä on sitten kuvia, luonnosta. Hehe. Luennon ja kahvin jälkeen otin härkiä sarvista ja pienen "no nyt kyllä kuvaan sen kuvatehtävän!" -inspiraation saattelemana painelin kameran kanssa ulos asuntolasta ja kuvaamaan sitä kuvatehtävää. Lumikuva -tehtävän deadline kun sattuu olemaan perjantai aamu. Tässä päivityksessä olevista kuvista ei mikään ole se kuva jonka valitsin sitten siksi kuvaksi jonka palauta, pidetään vähän jännitystä yllä. Luultavammin laitan sen 'palautuksen' jälkeen tännekin!


Pieni ja lyhyehkö kuvaushetkin Heidin kanssa oli varsin mielenkiintoinen ja tehokas. Muutamasta kuvasta löytyi ihan oiviakin yksilöitä. Ei tullut jälkivitutusta vaan enemmänkin onnistunut olo, jes! Tietenkinhän luonnonvaloa olisi voinut olla enemmän mutta mitä keskellä Tammikuista talvea voi toivoa? Nythän ulos ei voisi mennä kuvaamaan lunta.. ehkä.


Luento tänään pisti miettimään, että jos hakisin myös Taikkiin, eihän se ole mahdoton yhtälö. Enemmän se varmaan minun hermoja vie kuin kenenkään muun kun haen kuitenkin ammattikorkeisiin kanssa.. hrr. Mielenkiintoinen kevät tiedossa. Kiinnostusta Taikin suuntaan tulee vain ja ainoastaan mahdollisuuksista opiskella elokuvaa.

No jos jättäis tämän pälättämisen tällä kertaa ja alkaisi miettiä niitä muita kuvaustehtäviä (ja ennakkotehtäviä) jotka on vielä jäljellä. Onneksi ensi viikolla pääsen minäkin studioon kuvaamaan ja odotan sitä innolla. Ehkä eniten odotan ihmisten kuvaamista sillä jo pitkän aikaan olen visioinut päässäni miten kuvaisin ystävääni Sallaa. Myös Sallan täytetty undulaatti on innostuksen lähteenä, kuinka usein sitä pääseekään kuvaamaan täytettyä undulaattia?







Alimmainen kuva ei siis liity mitenkään lumeen, yllättäen. Se on ehkä silti tällä hetkellä itseäni eniten miellyttävä koska se on sellainen ruman kaunis. Vaikea selittää. Muita kuvaustehtäviä tälle ja varmaan ensi viikollekin ovat..

  1. Henkilökuva jostakusta läheisestä ihmisestä
    ja jostakusta tuntemattomasta ihmisestä
  2. Tilan kuvaus
  3. Ruma kuva + Kaunis kuva

Että semmoisia, ei kannata tutut pelästyä jos kysyn muotokuvaan. ;) Idean alimpaan kuvaan sain jo. Jos menisi sitä toteuttelemaan. Kuvat näkyvät isommassa koossa kun niitä klikkaa.

1 comment:

  1. Jee, päivitys! :D Ja kivoja kuviahan sinä sait :) Mietin vaan millainen on se "palautuskuva" kun se ei ole mikään näistä... 8)

    ReplyDelete

Leave a message. If you want to.